Hakkimizda Img1
RİTİM HOLTERİ

Holter tetkiki esas olarak kalp atışlarının yani kalp ritminin analizi için yapılan bir incelemedir.

Cihaz üzerinizde bulunduğu sürece kalp atışlarınızı ve kalp ritminizi kesintisiz olarak kayıt eder. Kalp hızınızdaki ve kalp ritminizdeki değişiklikler kayıt edilmiş olur.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Ritim holteri nasıl yapılır?
Göğüste belirli bölgelere yapıştırılan 7 elektroda kaydedici cihazın bağlanması ve sistemin aktive edilmesiyle tetkik başlar. İstenen süre boyunca ( genellikle 24-48 saat süreyle) tüm kalp atışlarınız kayıt edilir. İnceleme süresince kayıt edici cihazı (cep telefonu boyutundadır) üzerinizde taşırsınız. Günlük işlerinizi ve aktivitelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

İncelemenin herhangi bir zararı var mı dır?
Holter tetkikinin size herhangi bir zararı yoktur.

Holter tetkiki sırasında yapmam ve yapmamam gereken şeyler nelerdir?
Cep telefonları ve manyetik kapılar holter kayıtlarında bozulma oluşturabilir. Bu yüzden üzerinizde holter taşıdığınız sürece cep telefonu kullanımını oldukça sınırlı tutunuz, manyetik kapılardan uzak durunuz, eletrikli battaniye kullanmayınız.
Holteri üzerinizde taşıdığınız sürece banyo yapmayınız. Cihazın ve bağlantılarının ıslanmamasına dikkat ediniz.
Holter sırasında incelemenin yapılmasına sebep şikayetleriniz meydana gelirse (çarpıntı, baş dönmesi, göz kararması vb.) cihazın düğmesine basın ve şikayetinizin saati ve dakikasını not edin. Bu inceleme kalitesini arttıracaktır.
Tetkik süresi bitiminde cihazı ve bağlantı kablolarını yavaşça vücudunuzdan sökerek ayırınız. Cihazın pillerini kesinlikle çıkarmayınız. Çıkarmanız halinde bütün kayıt silinecektir. Lütfen cihazı hızla bize ulaştırınız.